Bart Louwen bij top 3 „Grootste Logistieke Talenten van Nederland“

Bart Louwen, Supply Chain Manager bij VBH, is uitgeroepen tot een van de drie grootste Logistieke Talenten van Nederland. In de finale van de ‘Logistiek talent van het jaar’-verkiezing presenteerde hij een recente case waarmee hij aantoonde een echte Game Changer te zijn. Louwen: “We ontwikkelden met VBH een logistiQ-oplossing waarmee onze klant direct € 100.000 kon besparen. Dat is een gave ervaring!”

Louwen is sinds januari 2015 Supply Chain Manager bij VBH en bezoekt wekelijks klanten om hun processen te bespreken en te bekijken waar problemen en behoeften liggen. “Ik vind dat logistiek dichter bij de klant moet staan dan nu vaak het geval is. Het beste voorbeeld hiervan zijn de servicebussen die wij na overleg met de klant ’s nachts zijn gaan beleveren. Dat doen we nu direct ín de bus. Monteurs hoeven niet meer naar het centrale magazijn om te bevoorraden, maar kunnen hun tijd direct aan de eerste klus besteden.”

Verandering
Logistiek is volgens Louwen een unieke combinatie van ‘data analyse’ en ‘people management’: logisch nadenken over hoe zaken beter geregeld kunnen worden en dat vervolgens in een team voor elkaar krijgen. Binnen VBH werkt hij op dit moment aan de ontwikkeling van verschillende logistieke concepten. Louwen: “Ik hou ervan om processen te verbeteren en daarmee voor klanten kosten te besparen. Oplossingen waar ze écht iets aan hebben. Traditioneel gezien richt de logistiek zich vooral op de processen die niet zichtbaar zijn voor de klant, terwijl dat maar het topje van de ijsberg is. Dat wil ik veranderen.”

Nieuwsgierig naar de besparingsmogelijkheden van logistiQ voor uw organisatie?
Neem contact op met Bart Louwen: 0162 – 483 400.

Deel dit bericht