logistiQ

Een hogere service en een efficiënter proces met als gevolg besparingen op de proceskosten: onze praktijk bewijst dat het kan. We hebben al onze strategische ketenconcepten samengebracht onder de noemer VBH logistiQ. Hiermee integreren we onze logistieke en administratieve processen optimaal met die van u.

Een hogere service en een efficiënter proces tegen lagere kosten: onze praktijk bewijst dat het kan.We hebben al onze strategische ketenconcepten samengebracht onder de noemer VBH logistiQ. Hiermee integreren we onze logistieke en administratieve processen optimaal met die van u.

VBH Connect

Met VBH Connect verbinden we uw computersysteem met het onze

LEES MEER

VBH Integrated Supply

Met VBH Integrated Supply stemmen we leveringen af op uw werkprocessen

LEES MEER

VBH Innight

Met VBH Innight wordt uw bestelling 's nachts direct in uw servicebus of container op de bouwplaats geleverd

LEES MEER

VBH Managed Inventory

Met VBH Managed Inventory neemt VBH op basis van heldere afspraken het volledige voorraadbeheer van u over

LEES MEER

VBH Connect

Hoe werkt het?
Met VBH Connect verbinden we uw computersysteem met het onze. U verzendt uw orders elektronisch, en u ontvangt uw orderbevestigingen, pakbonnen en facturen eveneens elektronisch.

Wat betekent het?

  • U verzendt uw bestellingen elektronisch en ontvangt uw antwoorddocumenten automatisch in uw systeem.
  • U ziet in één oogopslag waar onze antwoorddocumenten afwijken van uw originele order.
  • U ontvangt de pakbon een dag voordat uw bestelling wordt geleverd.

Wat zijn uw voordelen?

  • Minder fouten: Er wordt minder data handmatig ingevoerd.
  • Efficiënter proces: De complete afhandeling van het bestelproces is elektronisch geregeld. U kunt zich richten op de afwijkingen en plannen doordat u de pakbon een dag eerder ontvangt.

Bekijk de case:
€ 100.000 besparing per jaar >>

Hoe doen we dat zelf?

Zoals we bij VBH kijken naar onze externe logistiek, zo doen we dat ook intern. Continu zijn wij aan het vernieuwen om de servicegraad naar u zo hoog mogelijk te krijgen. Wij doen dit op basis van 3 pijlers.

De eerste pijler betreft de inzet van technologie om processen te versnellen en pick-fouten te reduceren. Voorbeelden hiervan zijn de inzet van carrousel liften en het gebruik van scanner technologie.

De tweede pijler betreft het gebruik van data om onze processen te verbeteren. Wij kijken doorlopend naar onze cijfers en sturen bij waar nodig.

De laatste pijler is de belangrijkste; onze mensen. De beste ideeën voor verbetering ontstaan van onderop en komen van de medewerkers zelf. Daarom hebben wij wekelijks een overleg met het hele logistieke team om verbeteringen te bespreken, door te voeren en van elkaar te leren.

Onze logistiQ-expert adviseert u graag!