De vele voordelen van ROTO NX

De vele voordelen van ROTO NX

In Kunststof, Raamtechniek by Marketing

Technisch adviseur Nick Staps vertelt kort over de vele voordelen van ROTO NX.
Het ROTO NX assortiment is gebaseerd op het klassieke Roto NT dat wereldwijd is getest en miljoenen configuraties verkocht. Het biedt zeer veel mogelijkheden in diverse veiligheidsklassen.

Scharnierzijde P

Scharnierzijde P voor PVC ramen is geschikt voor een vleugelgewicht van 130 kg en 150 kg. Scharnierarm, kaderscharnier en schaargeleiding kan zowel links als rechts gebruikt worden. De nachtventilatie is geïntegreerd in de schaararm. Hiervoor is geen bijkomend kaderdeel nodig!

De verborgen schroeven, een groot assortiment van afdekkappen en diverse poedercoatings zorgen dan ook voor een prachtig design.

Geïntegreerde nachtverluchting

Roto NX biedt de oplossing met een optionele ingebouwde nachtverluchting. Deze is makkelijk te gebruiken door de raamkruk naar de135°-stand te draaien. De vleugel wordt dan een beetje opengehouden, wat perfect is om te verluchten bij zacht weer, zowel ‘s nachts als op gelijk welk ander moment.

Met het TiltSafe blijft het raam inbraakveilig tot weerstandsklasse 2. Zelfs als een inbreker het raam in nachtverluchtingsmodus open probeert te breken.

TiltSafe

Het TiltSafe-mechanisme van het draai-kiepsysteem van Roto NX is een geruststelling voor woningeigenaars die hun ramen op de benedenverdieping veilig gekiept willen laten staan of die hun woning ’s nachts willen ventileren voor een gezonde nachtrust.

  • Drie speciaal ontworpen stalen sluitstukken die de veiligheid garanderen.
  • Inbraakbescherming die voldoet aan SKG 2-sterren, zelfs in de kieppositie, bij een kiepwijdte van 65 mm.
  • Het TiltSafe-mechanisme is geschikt voor handmatig bediende ramen maar kan ook worden toegepast op elektromechanische ramen met de Roto E-Tec Drive

V-nok

De V-nok is een paddenstoelvormige beveiligingsnok die bovendien in de hoogte verstelbaar is. De nieuwe uitvoering van de V-nok heeft een grotere kozijntolerantie en daarom zijn kleine afwijkingen in de afstand tussen raamvleugel en kozijn geen probleem.

EasyMix

Voorplaat, slotkast en slot zijn vanaf een doorn 25mm los verkrijgbaar en vrij samen te stellen. Het EasyMix-systeem heeft slechts één set aandrijfstangen. Zo zijn sloten en cilindersloten van verschillende omvang snel aansluiten. Dit geeft u meer flexibiliteit.

Espagnolette Plus

Met Roto NX maakt u ook gemakkelijker ramen met twee vleugels. Espagnolette Plus is ontworpen voor snelle en eenvoudige plaatsing en heeft gelijke posities voor de sluitstukken op zowel de actieve als de passieve vleugel. De espagnolet wordt in de open stand geleverd voor een snelle afkorting en installatie.

RotoSil coating Level 6

De Roto-systemen ondergaan een extreme testprocedure. Onder ander worden onderdelen blootgesteld aan een zoutnevel bij een reeks zeer hoge en zeer lage temperaturen, en bij verschillende vochtigheidsgehaltes.

  • Maximale oppervlaktebescherming door Roto Sil Level 6 behandeling
  • Een langdurige bescherming voor de koppel- en schuifonderdelen onder hoge belasting.
  • Overtreft de voorschriften van de hoogste corrosieklasse (klasse 5)

Voordelen van ROTO NX zelf ervaren?

Maak dan een afspraak met een van onze technisch adviseurs van afdeling Kunststof!

https://vbh-nl.com/over-vbh/contact/

Meer informatie?