Het systeQ Gevelbouw Concept van VBH

In Deurtechniek, LogiKal®, Metaal, systeQ by Marketing

Hét systeem voor systemen

Onder het motto “Hét systeem voor systemen” biedt VBH Nederland de producenten van aluminium ramen en deuren het unieke systeQ Gevelbouw Concept. Het concept is een totaaloplossing van hang- en sluitwerksystemen en zorgt volgens productmanager Hjalmar van Zalingen en LogiKal-specialist Rowin van Drunen van VBH Nederland voor een efficiënter productieproces. Hjalmar licht de vijf bouwstenen van het systeQ Gevelbouw Concept nader toe en geeft ons een kijkje in de unieke “VBH Meedenkkamer”. 

De ontwikkelingen en eisen in de gevelbouw zijn de afgelopen jaren continu in beweging, stelt Hjalmar. “De systeQ hang- en sluitwerksystemen zijn daarom afgestemd op alle gangbare aluminium profielsystemen en voldoen aan alle geldende eisen en normeringen. Met systeQ is de verwerker verzekerd van doordachte, hoogwaardige producten en eenvoudige productie.

De Bouwstenen
Vijf bouwstenen vormen de basis van het systeQ Gevelbouw Concept, vertelt Rowin. Hij licht ze in willekeurige volgorde toe: “Ten eerste de Producten met specifiek op de profielen afgestemde slot- en vluchtdeursystemen en deur- en raambeslagpakketten. De systeQ slot- en vluchtdeursystemen kenmerken zich door universele maatvoeringen, minder diepe slotkasten, isolerende slotplaten, fluisterdagschoten en andere unieke eigenschappen.”

De volgende bouwsteen is CE-certificering. De slotsystemen zijn op alle relevante gebieden gecertificeerd. Denk hierbij aan wind- en waterdichtheid, inbraakwerendheid en – bij vlucht- en paniekdeuren – aan EN179/EN1125 en ontgrendelbaarheid. Technische tekeningen vormen eveneens een bouwsteen. Alle systeQ-slotsystemen zijn technisch gedocumenteerd. Vanzelfsprekend is van het complete gamma producten ook documentatie beschikbaar.

Met een speciale systeQ-module in de LogiKal®-software van OrgaData beschikt de verwerker ook over een volledig op de gangbare profielsystemen afgestemde databank. Rowin: “Calculeren, tekenen, bestellen en zelfs het aansturen van de CNC-machines gaat nu heel eenvoudig. Want naast alle commerciële informatie zoals prijzen en condities, zijn tevens alle frees- en boorbewerkingen voor het bewerken van de profielen al voorgeprogrammeerd”. “Én natuurlijk helpen onze experts desgewenst bij het optimaliseren van deze instellingen binnen LogiKal®. Werkprocessen worden dan nóg efficiënter op elkaar afgestemd”, vult Hjalmar zijn collega aan.

“De kracht van het systeQ Gevelbouw Concept zit hem in het verenigen van de bouwstenen in één totaaloplossing”, benadrukt Hjalmar. “Zo is men altijd verzekerd van een technisch perfect passende en bovendien gecertificeerde oplossing. Elke producent van aluminium ramen en deuren nodigen wij van harte uit om een bezoek te brengen aan onze Meedenkkamer. In deze, voor de Nederlandse markt, unieke presentatieruimte kan een uitvoerige presentatie van het systeQ Gevelbouw Concept worden bijgewoond. Uiteraard is deze volledig afgestemd op de profielsystemen die u verwerkt en uw manier van werken. Om de stap van theorie naar praktijk te maken is de Meedenkkamer ook voorzien van een aantal gevelelementen. Hier tonen we diverse oplossingen in raam- en deurtechniek waarbij bezoekers steevast worden verrast door de technische oplossingen van VBH Nederland”.

Uit: Gevelbouw (vaktijdschrift over gevels, glas en daken Editie 5 – november 2018 | pagina 95-97

Bekijk hier onze online systeQ Metaalbouwcatalogus ‘Bouwbeslagtechniek voor metalen ramen en deuren’

Neem contact op met uw VBH-expert voor meer informatie!
Meer info? Onze systeQ-experts adviseren u graag!

Deel dit bericht

[/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]