Nieuw in het assortiment van VBH

In Deurtechniek, Kunststof, VBH Nieuws by Marketing

Nieuw innovatief slotenprogramma voor kunststof deuren

Naast veiligheid groeit de behoefte aan comfort en isolatie. Huisdeuren worden – speciaal in de nieuwbouwsector – steeds hoger. Het nieuwe assortiment sloten van VBH Nederland voor kunststof deuren is de ultieme oplossing voor deze ontwikkeling. Inbraakwerendheid wordt hierbij gecombineerd met sluit- en bedieningscomfort, middels een standaard meerpuntssluiting, halfautomaat, volautomaat en zelfs motorische bediening.

“Door de jaren heen zijn de (buiten)deuren alsmaar hoger geworden. Zo is in het Bouwbesluit vastgelegd dat de minimale deurhoogte inmiddels 2300mm is. Daarnaast is binnen de architectuur ook een trend naar steeds hogere deuren herkenbaar“, vertelt Hjalmar van Zalingen, productmanager van VBH Nederland. “Daardoor wordt de afstand tussen sluitpunten steeds kritischer waarop de huidige sloten niet altijd voldoende zijn toegerust. Met de HvN Protect sloten is dit probleem volledig ondervangen. HvN Protect is modulair opgebouwd en is SKG2 goedgekeurd tot 3100mm deurhoogte.”

Vele voordelen voor kunststof verwerker
HvN Protect omvat een volledig slotenprogramma met identieke freespatronen en daarbij voor alle typen sloten gelijke sluitdelen. Dit resulteert voor de deurenfabrikant in een zeer beperkte voorraad, maar wel een grote variëteit aan mogelijkheden. Hierdoor bespaart de verwerker op productie- en logistieke kosten. Daarnaast zijn alle sluitingen zo ontworpen dat er een maximale verstelling mogelijk is. Dit zorgt voor optimale afstelling van de deur op locatie.

Halfautomatisch
Bij het halfautomatische slot sluit de deur altijd direct op drie dagschoten. ‘Flipperen’ hoort hierbij tot het verleden. Daarnaast is de bewoner er altijd zeker van dat zijn deur ook in niet afgesloten toestand beschermt tegen wind en regen. Voor het op slot draaien, waarbij de haken zorgen voor een optimale veiligheid, is minimale kracht nodig. De HvN Protect sloten zijn met afstand het lichtst bedienbaar.

Volledig automatisch
Extra veiligheid biedt het volledig automatische slot van HvN Protect. Zodra de deur sluit wordt deze volledig vergrendeld. Navergrendelen is hierbij niet nodig, maar wel mogelijk. Een kwart slag van de sleutel is dan al voldoende. Als optie kan dit slot eenvoudig worden voorzien van een motor; mechanisch vergrendelen en motorisch openen.

Motorslot
Het motorslot doet hier nog een schepje bovenop door een volledig gemotoriseerde ver- en ontgrendeling. Dankzij de modernste motortechniek sluit en opent de deur met 100% zekerheid in extreem korte reactietijd. Natuurlijk is dit slot ideaal om op te nemen in toegangscontrolesystemen, waarbij het d.m.v. alle gebruikelijke impulsgevers te openen is. Van binnenuit kan het motorslot dankzij de comfortfunctie altijd eenvoudig worden geopend met een kruk.

Positieve feedback
“De nieuwe sloten zijn zeer positief ontvangen”, weet Van Zalingen al. “We hebben ze inmiddels op meerdere projecten toegepast. Het principe van een halfautomaat is weliswaar niet nieuw, maar het halfautomatische HvN Protect slot is onovertroffen in bediening en gebruikszekerheid.”

Unieke eigenschappen
De HvN Protect sloten voor de deuren met eurogroef 16mm hebben een unieke gepatenteerde voorplaat. Deze hoedstulp is in de groef 16mm, maar aan de zichtzijde 24mm. Hierdoor zijn eventuele profielbewerkingen onzichtbaar en ontstaat een nóg stabielere deur. Ook zijn de sloten standaard uitgerust met een zwengeldagschoot. Dit waarborgt geluidsarm sluiten en geen belasting van het slot.

Beter dan de norm
Van Zalingen: “Met onze specificaties voldoen de sloten ruimschoots aan de vereiste normen. Ze vallen bijvoorbeeld in de hoogste klasse corrosiewerendheid. Sloten dienen minimaal te voldoen aan klasse 3 volgens norm EN1670. Dat betekent dat ze bestand zijn tegen 96 uur zoutsproeitest; echter de HvN Protect voldoet aan klasse 5 en weerstaat 480 uur. Voor zeer agressieve milieus, zoals slachterijen, chemische of nautische omgevingen bieden we het slotenprogramma met een Tricoat Plus-oppervlaktebehandeling. Deze coating is bestand tegen 2000 uur zoutsproeitest. Inderdaad norm overtreffend!”

Uit: Profiel (vaktijdschrift over raam-, deur-, kozijntechniek | hang- en sluitwerk | dak- en geveltechniek | veiligheid)
Editie 5 – november 2018 | pagina 86-87

Neem contact op met uw VBH-expert voor meer informatie!

Vraag hier de HvN PROTECT brochure aan

Deel dit bericht

[/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]