RC2/WK2-attest voor deuren

Nieuw RC2/WK2-attest voor deuren in Schüco ADS-profielsystemen

In Deurtechniek, LogiKal®, Metaal, systeQ by Marketing

Vrije beslagkeuze voor deuren in Schüco ADS-profielsystemen

VBH Nederland nieuw RC2/WK2-attest voor deuren en heeft de enkele- en dubbele deuren (binnen- én buitendraaiend) – zowel standaard als vlucht- en paniekdeuren – in Schüco ADS 65-70-75 profielsysteem gecertificeerd conform weerstandsklasse 2 (RC2) NEN5096.
Dit biedt u de mogelijkheid om de systeQ-slot- en vluchtdeurpakketten te verwerken conform alle geldende normen.

De voordelen voor u:
1. Geschikt voor toepassing in deuren tot 3000mm
2. Toepasbaar in combinatie met Dr. Hahn scharnieren of systeem rollenband
3. Alle slot- en beslag componenten zijn commercieel- en technisch beschikbaar in onze VBH Logikal-module. Inclusief alle CNC-bewerkingen!
4. Het attest is geldig met een tijdsbesparende glasplaatsing en –vervanging. Keuze voor plaatsing van glaslatten met kit of schroeven.
5. Toepasbaar met zelfvergrendelende sloten.

Bij toepassing van onze slot- en beslagpakketten bent u dan ook verzekerd van gecertificeerde en perfect passende producten.
Onze experts geven u uiteraard graag advies over alle mogelijkheden!

CONTACT

Bekijk de kwaliteitsverklaring

 

Over RC2/WK2 Weerstand Klasse en Resistance Class

Natuurlijk is het belangrijk om te weten in hoeverre bijvoorbeeld een deur bestand is tegen inbraak. Maar hoe wordt de inbraakwerendheid getest voor een nieuw RC2/WK2-attest voor deuren?

Er zijn verschillende normen en testmethoden, zoals de Nederlandse NEN5096 (WK). Tegenwoordig gebruiken de meeste landen van Europa een Europese standaard norm; EN1627. (RC) In zowel de norm EN1627 als NEN5096 staat aangegeven wanneer een deur een bepaalde klasse toegewezen krijgt. Hoe hoger de klasse, hoe beter een toegang bestand is tegen inbraak.

Het testinstituut SKG-IKOB test hoelang het duurt voordat een deur een doorgangsopening heeft. RC2 en WK2-klasse betekent dat er in totaal 15 minuten de tijd is voor de test, met een contacttijd van 3 minuten. Daarbij mogen gereedschappen, zoals een grote schroevendraaier, tang, wiggen, zagen en lichamelijk geweld gebruikt worden.

Een goede uitkomst van deze testen bewijst dus de kwaliteit en veiligheid van producten en systemen. Bovendien kunt u aantonen dat het systeem qua inbraakwerendheid voldoen aan het Bouwbesluit. Met een WK-klasse en/of een RC-klasse is uw deur dus beter beschermd tegen inbrekers.

U kunt meer informatie over de normen en/of testen vinden op de site van SKG-IKOB