Nieuwe webshop zorgt voor sneller en slimmer werken

In Deurtechniek, Raamtechniek, VBH Nieuws by Marketing

Nieuwe webshop zorgt voor sneller, slimmer en makkelijker werken” Magazine / Nr 03 2020
https://www.profiel-online.nl/artikel/nieuwe-webshop-zorgt-voor-sneller-slimmer-en-makkelijker-werken/

https://www.gevelbouw.info/artikel/nieuwe-webshop-zorgt-voor-sneller-slimmer-en-makkelijker-werken/

Wanneer je meer dan 40 jaar ervaring hebt in het ontwikkelen, produceren en leveren van oplossingen in raam- en deurtechniek, dan wil dat iets zeggen. VBH Nederland BV mag zich dan ook verheugen in een loyale klantenkring, die er niet alleen inkoopt vanwege de goede prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook vanwege de service die er geboden wordt.

VBH doet er dan ook alles aan om die service elke keer weer te verbeteren. Hoofd Verkoop Erik van Opdorp vertelt: “Door zelf niet stil te zitten, maar mee te bewegen met de behoeften in de markt en te begrijpen waar de klant echt mee geholpen wordt, kun je optimale service bieden.”

Digitalisering als basis voor nieuwe manier van service verlenen

Als het gaat om het faciliteren van bestelgemak speelt VBH een voortrekkersrol. De reden? De onlangs gelanceerde, gloednieuwe webshop. Van Opdorp licht toe: “Natuurlijk hadden we al een webshop. Daar waren we vrij snel mee en dat is ook precies de reden waarom deze aan vervanging toe was. Het feit dat je online kunt bestellen is niet meer genoeg. De mogelijkheden die verregaande digitalisering biedt zijn zo talrijk, dat je daar iets mee moet doen. Met de nieuwe vbh24.nl webshop staan we met beide benen in 2020 en zijn we toekomstbestendig.”

vbh24.nl draait nu ook perfect op mobile devices
VBH24.nl Nieuwe webshop zorgt voor sneller en makkelijker werken

Wat zijn de grote verschillen met de oude webshop?
“Allereerst draait de nieuwe webshop nu ook perfect op mobile devices”, antwoordt Van Opdorp. “We hebben uitgebreide zoekfuncties toegevoegd, zodat de gebruiker snel het juiste product kan vinden. Daarnaast is de bestelgeschiedenis nu heel inzichtelijk en kunnen er makkelijk nabestellingen gedaan worden. Klanten kunnen nu zelf ‘bestel templates’ aanmaken op basis van hun eigen productieprocessen. Zo kan er bijvoorbeeld een bestel template gemaakt worden waarin alle onderdelen zitten die bij een specifieke deur horen. Je geeft de template de naam van die deur mee en kunt daarna met één druk op de knop deze onderdelen als totaalpakket laten bezorgen.”

Van abonnement tot zelfstandig bestellen

Bedrijven die veel repeterende bestellingen hebben kunnen een abonnement instellen. “Dat kan op losse onderdelen zijn, maar ook op zelf aangemaakte templates. Via het abonnement wordt door ons dan op de aangegeven tijden geleverd, zonder dat daar iemand nog omkijken naar heeft.”

Gemakkelijk bestellen vanaf de bouwplaats
Eenvoudig bestellen vanaf de bouwplaats.

Een andere mooie ‘feature’ is dat de accounthouder meerdere gebruikers kan toevoegen aan de webshop, in een gepersonaliseerde omgeving. Van Opdorp: “Zo kun je medewerkers die aan een project werken zelfstandig hun onderdelen online laten bestellen, binnen afgebakende kaders. Uiteraard stelt de beheerder vooraf de budgetten in, die per medewerker of per project mogen verschillen, zowel op totaalbedrag als op order niveau. Reken maar uit hoeveel tijd dat de afdeling inkoop bespaart!” Er zijn meer productdata dan ooit aanwezig in de nieuwe webshop. “Je kunt een offerte voor producten gewoon online aanvragen. Deze offerte is na goedkeuring ook online om te zetten in een order. Het mooie is dat wij met deze webshop 24/7 bereikbaar zijn vanaf iedere plek. Dus vanaf de bouwlocatie, maar ook vanuit de thuiswerkplek. Zeker in deze periode is dat heel erg handig. Het werk kan gewoon doorgaan en je voorkomt fysiek contact bij het afhalen.”

“VBH24.nl is er voor iedereen, dus ook voor nieuwe klanten die nieuwsgierig zijn geworden”, zegt Van Opdorp tot besluit.  

Tekst: Jan Mol | Beeld: VBH