Certificaten

Sinds 1 juli 2013 maken de bouwproductrichtlijnen 89/106/EEC plaats voor de Verordening Bouwproducten (Construction Products Regulation; CPR) Hierdoor worden marktpartijen die bouwproducten op de markt brengen verplicht om te voldoen aan verschillende eisen. De toenmalige bouwproductenrichtlijn werd door een nationale wet vervangen. Hierna werd de inhoud van de richtlijn aangepast en vastgelegd als Europese verordening.

De producten die voldoen aan Europese normen en die aangeboden worden binnen de EU, moeten een CE-keurmerk en een prestatieverklaring (Declaration of Performance / DoP) dragen. Deze moeten traceerbaar zijn en hierin moet worden verwezen naar de Verordening Bouwproducten.

systeQ sloten
Op het gebied van sloten en beslag, hebben het CE-keurmerk en de traceerbaarheid betrekking op de producten voor gebruik in vlucht- en reddingswegen of de vereisten in brand en rookveiligheid.

VBH heeft ervoor gezorgd dat alle systeQ sloten (systeQ-S en systeQ-M) voldoen aan de gestelde eisen, dat de sloten de juiste prestatieverklaringen hebben en dat alle sloten voorzien zijn van een CE-keurmerk. Hierdoor bent u bij VBH altijd verzekerd van het beste en meest gekwalificeerde product.

Verscherping van CE-keurmerk eisen
Door de invoering van de norm Verordening Bouwproducten, zijn er ook veranderingen in het CE-keurmerk voor ramen en deuren volgens EN14351, deel 1. Zo is nu de Verklaring van Overeenstemming vervangen door de Prestatieverklaring. Daarnaast worden er door de Europese Commissie strengere eisen gesteld aan het verkrijgen van een CE-keurmerk.

Documenten van VBH

systeQ Profieldeursloten

systeQ Meerpuntssluitingen


systeQ Profieldeursloten

systeQ Meerpuntssluitingen


Documenten van fabrikanten

[table “” not found /]