Facade interview

In Deurtechniek, LogiKal®, logistiQ, Raamtechniek, systeQ by Marketing

Facade360 heeft een interview gehouden met onze LogiKal specialist Rowin van Drunen en Frank Vollenbronck van Marketing. Het interview gaat over het concept systeQ van VBH. systeQ is het system voor systemen. Facade360 heeft binnenkort het thema ‘Software’ centraal staan en willen een verdieping geven over de partijen VBH, OrgaData waarbij de lezer inzicht krijg in 

  • hoe een implementatie periode/overgangstraject verloopt;
  • hoe de samenwerking tussen de verschillende partijen, Cad-plan, OrgaData, Profity en VBH is, en hoe zij elkaar versterken;
  • wat de voordelen voor (potentiele) klanten zijn.

Softwarespecial systeQ gevelbouwconcept:  alle bouwstenen in één totaaloplossing

Onder het motto ‘hét systeem voor systemen’ biedt VBH Nederland het unieke systeQ concept voor de aluminium gevelbouwer. Het betreft een totaaloplossing voor hang- en sluitwerksystemen dat garant staat voor een efficiënter (productie)proces. De speciale VBH systeQ module in LogiKal®  software van Orgadata is hierin een belangrijke bouwsteen. Rowin van Drunen (LogiKal-specialist) en Frank Vollenbronck (marketing) van VBH Nederland lichten het concept toe.

Bouwstenen

Vijf bouwstenen liggen aan de basis van het systeQ Gevelbouwconcept. Van Drunen: “Het begint met producten van gerenommeerde fabrikanten én de producten onder ons systeQ label waarbij we eigen innovatieve doorontwikkelingen hebben toegepast voor de klant. Volledige CE-certificering is de volgende bouwsteen. De slotsystemen zijn op alle relevante gebieden gecertificeerd. Denk hierbij aan wind- en waterdichtheid, inbraakwerendheid en – bij vlucht- en paniekdeuren – aan EN179/EN1125 en ontgrendelbaarheid.

Met de systeQ module in LogiKal , de derde bouwsteen, beschikt de verwerker over een volledig op alle gangbare profielsystemen afgestemde databank.  In deze module is de functie van de deuren en ramen steeds het uitgangspunt én tonen duidelijke pictogrammen in één oogopslag het type vergrendeling. In combinatie met het gekozen profielsysteem wordt automatisch het technisch juiste en passende slotsysteem (met juiste doornmaat, voorplaat en sluitplaten) geselecteerd. Calculeren, tekenen, bestellen en zelfs het aansturen van de CNC-machines gaat nu heel eenvoudig. Want naast alle commerciële informatie zoals prijzen en condities, zijn tevens alle frees- en boorbewerkingen voor het bewerken van de profielen al voorgeprogrammeerd. De documentatie (vierde bouwsteen) is zowel op papier als online via LogiKal te raadplegen. Tot slot zijn ook de technische inbouwtekeningen beschikbaar.”

“De combinatie van onze kennis en expertise, het productgamma van VBH én daarbij ook de nauwe samenwerking met Orgadata komt tot uiting in het systeQ concept. Het zorgt voor  vele voordelen voor verwerkers; en dat op al hun afdelingen (van calculatie tot werkvoorbereiding tot productie). Efficiëntie in productieprocessen, kostenbesparingen, tijdwinst en foutreductie”, concludeert Vollenbronck. “En vanzelfsprekend, mocht de klant er toch niet helemaal uitkomen dan helpen onze experts met het optimaliseren van de voorinstellingen en het definiëren van een klantspecifieke standaard in LogiKal.”

Van Drunen vult aan: “Onze databank is profielonafhankelijk, zodat men altijd verzekerd is van een technisch perfect passende en bovendien gecertificeerde oplossing. We hebben continu contact met Orgadata om de database up to date te houden en nieuwe features toe te voegen, zodat we steeds het proces voor verwerkers kunnen optimaliseren. Zo zijn we bezig koppelingen met verschillende ERP systemen in te richten zodat ook het bestelproces volledig automatiseert en faalkosten reduceren. Kortom, de kracht van systeQ? Eén totaaloplossing!”