Meerledige digitalisatie in hang- en sluitwerk

In Uncategorized by Marketing

Als leverancier van gerenommeerde hang- en sluitwerksystemen zet VBH Nederland vol in op digitalisatie en voor een deel ook standaardisatie. “Met onze software kan de afdeling calculatie, werkvoorbereiding, engineering en productie bij aluminium verwerkers aanzienlijke besparingen realiseren. Dat resulteert in minder fouten, meer snelheid en een efficiënter productieproces. Daarnaast willen wij onze klanten graag helpen met het automatiseren van hun bestelproces. Aan het woord is Wim de Snayer, commercieel directeur van VBH Nederland.

Onze kracht zit hem vooral in onze databank in Logikal die wij aan productiebedrijven en verwerkers van aluminium profielsystemen kunnen aanbieden, zegt De Snayer. “De markt kampt met een enorme complexiteit in het inkoop- en productieproces. Als drie calculators van een firma hetzelfde project zouden uitrekenen, geeft dat drie afwijkende resultaten. Met onze databank is dat verleden tijd. Hierin zijn alle producten (drangers, sloten, scharnieren, enz.) opgenomen van gerenommeerde leveranciers om een raam of deur werkend te krijgen. Al die producten zijn verrijkt met zowel commerciële data (om eenvoudig en snel te calculeren) als alle technische data (boor- en freesmaten, noodzakelijk om het product in te bouwen). Bovendien is het gekoppeld aan alle in Nederland gangbare profielsystemen. Onze databank laat alleen die producten zien die technisch op het geselecteerde profielsysteem passen.”

Voorgedefinieerde pakketten

De meest gangbare deurfuncties zijn door VBH Nederland ook nog eens gestandaardiseerd. De Snayer legt uit: “Onze uitgebreide kennis en expertise van hang- en sluitwerk hebben we als het ware gedigitaliseerd in de Logikal-databank. Er zijn voorgedefinieerde pakketten geconfigureerd op basis van de functie van een deur en het profielsysteem. Op het moment dat een calculator of werkvoorbereider een bepaald slot kiest, worden automatisch de sluitplaten geselecteerd. Niet elk slot past in elk profielsysteem. Al die logica is verwerkt in de databank.” Stijn Ardon van VBH ondersteunt klanten die gebruikmaken van de Logikal-databank met raad en daad en eventueel bij het inrichten van klantspecifieke standaarden. “Hierdoor neemt het aantal beslagvarianten af en creëert de verwerker eenheid in beslagoplossingen voor de verschillende profielsystemen die worden toegepast. Dit zorgt voor meer eenheid in het gehele proces van calculatie, werkvoorbereiding en productie. Bovendien zorgt dit ervoor dat de klant zich meer kan focussen op juist de uitzonderingen.”

Om het plaatje compleet te maken, kan VBH ook ondersteuning bieden bij het automatiseren van het bestelproces. “Wij kunnen het ERP-systeem van onze klanten via een EDI-koppeling verbinden met het onze. Daarmee wordt het gehele bestelproces geautomatiseerd, waardoor ook aan die kant fouten worden gereduceerd en aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd door een verhoging van de efficiency,” besluit De Snayer.

uit: www.facade360.nl https://www.facade360.nl/algemeen/meerledige-digitalisatie-in-hang-en-sluitwerk/